Just nu kan du välja mellan två fantastiska erbjudanden hos Direkt Optik! 3 för 1 eller 40% rabatt på ett par glasögon – vad väljer du? Läs mer här
finns även med styrka
1.299,00 kr
finns även med styrka
1.299,00 kr
finns även med styrka
finns även med styrka
1.299,00 kr
1.699,00 kr
999,00 kr
finns även med styrka
1.999,00 kr
finns även med styrka
1.299,00 kr
1.499,00 kr
1.399,00 kr

Upptäck över 300 solglasögonbågar hos Direkt Optik

Hos Direkt Optik hittar du en bred samling av trendiga och tidlösa solglasögon. Oavsett om du letar efter prisvärda, snygga solglasögon som lyfter din stil eller exklusiva märkesglasögon kan du vara säker på att vi har det du letar efter.

CE-märkta och UV-skyddade solglasögon

CE-märkta solglasögon indikerar att glasögonen du använder uppfyller EU:s grundläggande krav på säkerhet, miljö och hälsa. När du väljer CE-märkta solglasögon garanteras du dessutom ett högt UV-skydd på upp till 380 nanometer. Alla solglasögon hos Direkt Optik är UV400-märkta och ger ett tillförlitligt skydd mot både UVA- och UVB-strålning.

För ett så bra skydd som möjligt är det en bra idé att välja en båge med stora glas. Har bågen dessutom en tättslutande, kupad form och breda skalmar förhindras ljusinsläpp från bågens ovansida såväl som från sidorna.

Optimalt skydd med polariserade solglasögon

För att maximera skyddet är en båge med stora glas, tättslutande form och breda skalmar att föredra. Våra polariserade solglasögon eliminerar bländningar från snö, vatten, is och vägar. De förbättrar även skärpa, kontraster och färg- och djupseende.

Använd solglasögon året om

Solglasögon är inte bara för våren och sommaren. Under vintern står solen lägre på himlen och träffar ögonen mer direkt. Snö reflekterar dessutom upp till 80% av UV-strålningen. För att förebygga att ögonen skadas rekommenderar vi att du använder solglasögon även under vinterhalvårets soliga dagar, allra helst om du befinner dig på fjället eller på sjön.

Vi hjälper dig hitta de perfekta solglasögonen

Behöver du hjälp i solglasögondjungeln? Våra professionella säljare och legitimerade optiker står redo att hjälpa dig hitta det perfekta paret för dig.

Oavsett om du föredrar en avslappnad eller sportig stil, om du gillar fyrkantiga eller runda modeller, feminint eller maskulint – hos Direkt Optik finns mängder av alternativ att välja mellan.