Anta att du inte kan läsa undertexterna till din favoritserie på Netflix, eller att du har svårt att urskilja vad som står på vägskyltarna när du kör bil. Kanske har du lagt märke till att bokstäverna i den spännande boken dansar medan du läser? Då kan det vara dags för ett par enkelslipade glasögon. 

Vad är enkelslipade glasögon?

Vad är enkelslipade glasögon?

Om du inte längre ser skarpt på långt eller nära håll, kan ett par enkelslipade glasögon vara lösningen för dig. Enkelslipade glasögon har samma styrka över hela glasytan och är avsedda för när- eller avståndsseende, till skillnad mot progressiva glasögon som kan korrigera både närsynthet och översynthet.

Enkelslipade glasögon för närseende har en plusstyrka i glasen. På så sätt kan du se skarpt på nära håll, till exempel när du läser en bok eller ett kvitto. Glasögon anpassade för att se bra på långt håll har en minusstyrka i glasen, och lämpar sig vid bilkörning eller när du tittar på avlägsna föremål.

Flera valmöjligheter 

När det har blivit dags för ett par enkelslipade glasögon kommer du snart att upptäcka de stora valmöjligheterna. Där finns en rad olika glastyper att välja mellan, och det kan kännas svårt att veta som passar just dina behov bäst. 

Vi på Direkt Optik står redo att hjälpa dig genom hela processen, och finns här vid eventuella frågor inför ditt beslut. Vi erbjuder kompletta glasögon med repskydd och antireflexbehandling, därefter har du möjlighet att göra olika tillval om du behöver något extra. 

Förresten, vi kallar det fortfarande för glas – men faktum är att de flesta glasögon numera är gjorda av plast. Fördelarna med plastglas är att de är mer slitstarka än mineralglas. 

glasögon för enkelseende.

Exempel på tillval:

  • Tunnare glas för lättare och mer bekväma glasögon
  • En smutsavvisande, antistatisk beläggning
  • Blåljusfilter vid skärmarbete
  • Nattglas för att eliminera bländning från strålkastare
  • Solglas med UV-skydd
Se alla våra råd om glasögon

Att välja ut enkelslipade glasögon

Innan vi hjälper dig att välja enkelslipade glasögon behöver vi göra en bakgrundsundersökning, för att vi ska lära känna dig och dina behov bättre. Gillar du att sporta? Arbetar du mycket framför skärmar? Är mode viktigt för dig eller har du andra krav? Dessa faktorer spelar in för att dina enkelslipade glasögon ska passa dig och din livsstil. 

enkelslipade glasögon

Hur bra ser du, egentligen?

Ibland är det lätt att glömma hur viktigt det är att se bra. Kanske har du vant dig vid nedsatt syn och går omkring i tron om att du redan ser tillräckligt bra. Din syn kan förändras, även på kort tid. Därför är det en bra idé att göra en synundersökning varje år.  

enkelslipade glasögon
Behöver du fler råd om glasögon?

Behöver du fler råd om glasögon?

Våra specialiserade rådgivare hjälper dig gärna.