Just nu kan du välja mellan två fantastiska erbjudanden hos Direkt Optik! 3 för 1 eller 40% rabatt på ett par glasögon – vad väljer du? Läs mer här
Check icon Boka tid
Check icon Butik och tid
Check icon Datum

Icon

Kontaktlinser synundersökning

En kontaklinsundersökning hos Direkt Optik tar ca 30-60 minuter.

Vill du börja använda linser, eller är du linsbärare i behov av en kontaktlinsundersökning? För detta och alla andra frågor gällande linser kan du kontakta någon av våra legitimerade kontaktlinsoptiker. Boka tid i en butik nära dig.

Boka tid

Ytterligare information

Hos Direkt Optik utförs synundersökningar för kontaktlinser alltid av legitimerade optiker med kontaktlinsbehörighet.

Direkt Optik följer alltid socialstyrelsens föreskrifter gällande hygien och desinficering av våra instrument. Direkt Optik gör allt för ett tryggt och säkert besök.

Kostnaden beror på synundersökningens längd. En synundersökning för kontaktlinser hos Direkt Optik kostar till exempel 595 kr och tar cirka 45 minuter. Vid nytillpassning kostar besöket 895 kr och tar ca 60 minuter. Vid nytillpassning ingår dessutom ett återbesök. Detta innebär att det finns god tid för optikern att undersöka samt ge rådgivning anpassade till dina behov.

Kan barn använda kontaktlinser? Dagens kontaktlinser är så smidiga och syregenomsläppliga att unga barn från 8 år kan ha kontaktlinser. I första hand rekommenderas endagslinser. Men detta är individuellt. Det är en mognad och motiveringsfråga. Huvudfrågan är om barnet kan hantera kontaktlinser på egen hand? Att ta ut sina linser och sätta i dem själv? Är barnet tillräckligt mogen för att alltid tvätta händerna och att inte sova med linserna? Om detta stämmer, kan barnet använda kontaktlinser.