Det faktum att du kan se verkar ibland självklart. Men ögonen är mycket intressanta och komplexa organ som det finns mycket att berätta om. Vad du än vill veta om dina ögon och din syn hjälper vi dig att svara på dina frågor.

Synundersökning

En synundersökning

Har synskärpan försämrats den senaste tiden? Blir du trött och kanske till och med får huvudvärk framåt kvällen? Då kan det vara bra att göra en synundersökning för att få problemet åtgärdat i tid. 

Läs mer

Typer av linser

Olika glastyper

Genom att lägga till olika beläggningar eller alternativa linser med speciella egenskaper kan du få glasögon som passar dig exakt. Läs allt om linsstyper och alternativ. 

Läs mer

Progressiva glasögon

Med progressiva glasögon kan du se bra både på långt och nära håll, då olika styrkor kombineras i ett glas. Beroende på var i glaset du tittar kan du se bra på olika avstånd: på nära håll, mellanavstånd och långt håll - allt detta utan att behöva byta glasögon.

Läs mer

Enkelslipade glasögon

Enkelslipade glasögon har samma styrka över hela glasytan och är avsedda för när- eller avståndsseende, till skillnad mot progressiva glasögon som kan korrigera både närsynthet och översynthet.

Läs mer

Dags för synundersökning? Välkommen till någon av våra butiker!

Hitta din butik

Vi finns här för att hjälpa dig!

Vanliga frågor