Emporio Armani glasogon

Modernt och stilsäkert

Emporio Armani är ett stiligt och friskt inslag av Armani-världen där trendig design och moderna linjer speglas i dess DNA.

Säsongens dam- och herrkollektion från Emporio Armani är pigg och maskulin med influenser från tidigare framgångsrika glasögonkollektioner. Skalmarna kännetecknas av tekniska material såsom naturligt aluminium och texturerat gummi. Färgvalen matchar övriga delar på glasögonbågarna. Tillsammans skapar de tjockare linjerna, de vinklade formerna och oväntade material en modern, sportig och robust stil. Linjerna är maskulina och inslagen av gummi och aluminium skapar en spännande kontrast till färg och struktur. Skalmarna är graverade med den för Emporio Armani karaktäristiska örnlogotypen för en stark och direkt igenkänning.

En framgångssaga

Giorgio Armani kom från en fattig, men lycklig familj och för att dra ner på kostnaderna sydde hans mor deras kläder själv. I skolan var alla avundsjuka på Giorgios kläder. De enkla, men lyxiga mönstren gav intrycket av att han kom från en välbärgad familj.

Emporio Armani

Giorgio började sin karriär inom sjukvården, men efter några år beslutade han att förändra sitt liv och började som säljare på ett varuhus. Inspirerad av sin mor började Giorgio designa herrkläder på 1960-talet. 1966 träffade han Sergio Galeotti och tillsammans startade de eget. Med en investering på "bara" 10 000 dollar, som delvis kunde bekostas genom att sälja sin Volkswagen, var Armani-imperiets start ett faktum.

Emporio Armani

Inspireras av Emporio Armani kollektion

Upptäck Emporio Armanis senaste glasögonkollektion

Emporio Armani glasögonkollektion bevisar att hållbarhet och stil kan följas åt med bravur. Emporio Armani nöjer sig bara med det bästa och glasögonbågarna är tillverkade i premiummaterial. Under 2022 kommer dessutom 50% av Emporio Armanis glasögon och solglasögon att innehålla återvunnet material.  

Kollektionerna är sportiga, snygga och har en stark igenkänning. De är omåttligt populära och är en favorit hos många.


Transparenta och jordnära färger 2022

Transparens är ett förekommande tema i den senaste kollektionen. Skalmarna är inte bara funktionellt utformade, utan också försedda med subtila mönster eller logga. Jordnära färger dominerar i bågkollektionen för kvinnor, vilket gör att de passar in fint oavsett stil och klädval.

Glasögon och solglasögon för både dam och herr

Glasögon och solglasögon för både dam och herr

Senaste herrkollektionen från Emporio Armani hos Direkt Optik är bekväma, sportiga och har en hög italiensk igenkänning. Damkollektionen har graciösa former och moderiktiga mönster. Materialen varierar mellan de olika modellerna t ex syns ofta en kombination av metall eller aluminium med gummi för en sportig prägel. Gummidetaljerna, som den välkända Emporio Armani "Eagle", är i vissa fall utförda i en ljus kontrasterande färg. Precis som på varumärkets övriga mode- och accessoarkollektioner.

Emporio Armani finns hos flera av Direkt Optiks butiker. Lokala avvikelser i sortimentet kan förekomma.

People, Planet, Prosperity

Människor, Planet, Välstånd. Mode kan bidra till förnyelse genom att anpassa sig efter och se till människors faktiska behov, samtidigt som man skyddar och visar hänsyn till miljö och social struktur" Giorgio Armani.