Möt Ciircle - det nya hållbara glasögonmärket. Kollektionen är tillverkad ur återvunnet material och gamla bågar. Ciircle är ett modernt, vågat, lyxigt varumärke utrustat med raffinerade detaljer - till för alla som vågar göra ett statement med glasögon, och samtidigt det perfekta valet för den miljömedvetna konsumenten.

Bågarna är gjorda av REGRIND-acetat. REGRIND acetat består av återvunna, osålda och använda glasögonbågar. Kompletterat med oanvänt restmaterial från nya acetatplattor är detta helt malt och bearbetat till nytt acetat.

Ansvarsfullt tillverkade bågar

Varje år säljs cirka tre miljarder glasögonpar världen över. När vi köper nya glasögon hamnar de gamla bågarna oftast i en byrålåda eller, i bästa fall, i ett utvecklingsland. I vissa fall hamnar de till och med i soporna. Men inte längre.

Ciircle - ett hållbart glasögonmärke hos Direkt Optik

En miljon bitar

Tusentals glasögon samlas in, skruvas isär och sorteras efter färg och kvalitet. Bågarna bryts ner i små bitar och metalldelarna sorteras bort. Cirka 98 % av materialet kan återvinnas. Resultatet av processen blir miljontals små, oregelbundna bitar av acetat – det nya råmaterialet.

Allt material rengörs för att säkerställa framtida kvalitet och för att förbereda inför nästa steg.

Ciircle - ett hållbart glasögonvarumärke exklusivt hos Direkt Optik

Nytt acetat

REGRIND(R)-acetat är precis som vanligt acetat, förutom att det tillverkas genom att återvinna gamla glasögonbågar och överblivet material från tillverkningen av nya bågar. Dessa material samlas in och smälts ner för att formas till nya acetatskivor.

Det finmalda acetatet komprimeras i en gjutform, vilket gör materialet till ett block och sedan till en platta. Materialet som används är ett ISCC plus-patenterat och certifierat bio-cirkulärt acetat.

Hållbara glasögon

Genom att tillverka sina glasögon av gamla bågar gör Ciircle mer än att arbeta för hållbarhet. Processen tar steget från att tänka grönt till att permanent förändra världen. Materialet skonar naturen från det ständiga behovet av att använda nya resurser. På så sätt sparar vi både CO2-utsläpp och planetens begränsade resurser.

Cirkulär och miljömedveten

Hos Direkt Optik finns en rad olika ekologiska bågar gjorda av exempelvis bioacetat. Detta är acetat som använder biologiska mjukgörare. Dessutom används olika tekniker av våra leverantörer för att göra Direkt Optiks bågar alltmer hållbara. Ciircles engagemang för hållbarhet går ännu längre, då mindre än 2 % nyproducerat material används.

Personlig stil som är snäll mot planeten

Letar du efter glasögon som speglar din stil och är miljövänliga? Då är Ciircle rätt val för dig. Med dessa hållbara glasögon bidrar du till en grönare framtid utan att kompromissa med stil och kvalitet.

Frågor om Ciircle

De gamla bågarna skruvas först isär och sorteras sedan i olika färg- och kvalitetssystem. Sedan börjar "upparbetningen". Materialen rengörs ordentligt, bryts ner i småbitar, mals och bearbetas till miljontals små, oregelbundna bitar av acetat. Detta är det nya råmaterialet för Ciircles bågar. Cirka 98 % av bågarna återanvänds. Kvaliteten på återvunnet acetat är densamma som för en "ny" produkt.

Tyvärr är detta inte möjligt just nu. Men vi vill erbjuda det i framtiden! I framtiden vill vi själva leverera material till återvinning. Det betyder att vi hoppas kunna använda kundernas gamla bågar för att tillverka nya glasögon. Detta är en komplicerad process eftersom man måste hålla färgerna så rena som möjligt. Bågarna måste tas isär helt och hållet, ner till minsta skruv. För denna tidskrävande (och därför dyra) process måste ytterligare flera steg tas för att uppnå ett effektivt och konsekvent resultat. Det är en utmaning eftersom vi vill hålla priserna nere på våra produkter, men vi hittar säkert en lösning.

När vi hittade en leverantör som redan behärskar denna process uppstod möjligheten att ta detta hållbara steg tillsammans; under varumärket Ciircle. Det kunde vi inte tacka nej till!

Vår dröm är att göra hela sortimentet hållbart i framtiden. Det är en lång process med tanke på att vi har 34 butiker och tusentals kunder. Men lyckligtvis sker det mycket på hållbarhetsområdet inom produktkedjan. Från oss själva och våra (varumärkes)leverantörer.

Från Direkt Optik-bågar som tillverkas av Eco-acetat (med organiska behandlingsmedel som är mindre skadliga för miljön) till formsprutning, där smält plast sprutas in i en form. Resultatet blir vackra glasögon och mindre restavfall än när de skärs ut från plastskivor.

Prova Ciircle i butik

Nu finns den nya kollektionen av trendiga, återvunna unisexbågar från Ciircle att utforska i Direkt Optiks butiker!

Se kollektionen Boka en synundersökning