Lyft dina bågar med smink

Som glasögonbärare kan det ibland kännas krångligt med smink. Men bågarna skapar också fler kreativa möjligheter att kombinera form och färg. Vi tog hjälp av makeupartisten My Andersen som jobbar som makeupartist på Kicks i Täby för att visa hur smink kan lyfta glasögonen och skapa en snygg helhet.

1.

Färg

Var inte rädd att ta i lite extra med färg och pigment eftersom glasögonen tonar ner färgerna en aning.

2.

Placering

Tänk på hur du placerar sminket. Har man bågar som går långt ner mot kinden är det bättre att balansera upp med fokus på ögonlocket än att lägga för mycket smink på underfransarna.

3.

Form

Formerna ska balansera varandra. Om man har en rund båge blir det osmickrande med en för rund ögonsminkning. Då är det bättre att göra ögat mer mandelformat.

Dramatiska bågar hos Direkt Optik

Dramatiskt

Till bruna bågar kan man jobba mycket med färg. Här har jag använt blå skugga och vit eyeliner, som folk sällan använder, men som öppnar upp och förstorar ögat på ett fint sätt. Både eyelinern och bågarna är skarpa, så det blir två fokuspunkter i sminkningen som skapar ett sammanflätat intryck.

Produkter: Urban Decays flytande eyeliner ”Razor sharp liquid” i färgen ”Bump”. Macs ögonskuggspalett ”Art library” i färgen ”It’s designer”. Glasögon: Ted Baker (2211423).

Vardagligt

Vardagligt

Här ville jag skapa en så naturlig bas som möjligt och grundade med ett serum som ger glow. Jag använde en dovrosa ögonskugga för att framhäva ögats naturliga form och kompletterade med mascara och ett lila-rött läppstift som passar bågen.

Produkter: Diors serum ”Intense rescue”, Kicks läppstift i färgen ”Perfect mauve”, Maybellines mascara ”Lash sensational”, Urban Decays ögonskuggspalett ”Naked ultimate basics”. Glasögon: Lozza (2216525).

Kontrastrikt

Kontrastrikt

Det är viktigt att jobba med kontraster när man sminkar sig. Det skapar en fin helhet. Här bryter vi av glasögonens runda form med att göra en cat eye-form på sotningen. Den mörka röd-bruna sotningen bryter av mot den ljusröda bågen och lyfter färgen ännu mer.

Produkter: Urban Decays ögonskuggspalett ”Born to run” i färgen ”Short cut”. Glasögon: Direkt Optiks egna kollektion (2217183).