1.

Ger dig bättre syn

- Det är viktigt att ha en bra syn. Glasögon med antireflexbehandling eliminerar upplevelsen av dimma runt ljuskällor och ger dig en klar syn med bättre kontrast.

2.

Fungerar lugnande för ögonen

- Reflektioner är distraherande och kan orsaka huvudvärk och trötthet. Glasögon med antireflexbehandling lugnar dina ögon, då antireflex tar bort reflektioner även på insidan av glasögonen.

3.

Dina ögon syns bättre

Antireflexbehandlade glas är inte bara behagliga för dig själv. Dina glasögon blir dessutom mer estetiskt tilltalande vilket underlättar i kommunikationen med andra, då ytbehandlingen avlägsnar störande reflexer och gör att dina ögon syns bättre.

Vi rekommenderar alltid kompletta glasögon, vilket hos Direkt Optik innebär glasögon med repskydd och antireflexbehandling. Av erfarenhet vet vi att de flesta föredrar antireflexbehandlade glas, då de är bekväma och avkopplande för ögonen. Nedan listar vi de tre viktigaste fördelarna med antireflexbehandling, för att du ska få klarhet i varför du bör välja glasögon med antireflex. 

En antireflexbehandling påverkar hur ljuset träffar glasögonen och ögat. Visste du till exempel att plastglasen inte bara släpper igenom ljusstrålar, utan även reflekterar dem? Spegeleffekten som uppstår hindrar dig från att se optimalt. Som tur är kan vi förhindra detta med hjälp av en beläggning som verkar antireflekterande. Här är tre fördelar med en antireflexbehandling: 


1. Antireflexbehandlade glasögon ger bättre syn

Särskilt i trafiken är det viktigt med en bra syn, då det bidrar till säkerheten när du är ute på vägarna. Men strålkastare, gatlyktor, regn och våta vägbanor gör inte sikten bättre. Här är det därför extra klokt att ha glasögon med antireflexbehandling. Denna typ av ytbehandling förhindrar upplevelsen av dimma runt ljuskällor, ger dig bättre synskärpa och ökad kontrast. Skillnaderna mellan glasögon med och utan antireflexbehandling är avsevärda. 

Se bilderna nedan. Bilden till vänster visar ett glas utan antireflexbehandling, medan den till höger visar ett glas med antireflexbehandling.