Olika typer av glas

Vi är alla olika med varierande behov och önskemål. Hos oss kan du skräddarsy dina glasögon genom att välja till ytbehandlingar såsom antireflex, hård yta, UV-skydd och en smutsavvisande beläggning. Du kan även välja fotokromatiska glas (transitionsglas) som mörknar i takt med att dagsljuset blir starkare, eller extra tunna, högbrytande glas för riktigt lätta och snygga glasögon. Genom att välja till olika ytbehandlingar eller glas med särskilda egenskaper kan du få ett par glasögon som passar just dig. Rådgör gärna med Direkt Optiks legitimerade optiker.

Repskyddsbehandlade glas

Skydda dina glas med en hård yta. Repskyddsbehandlade glas står emot repor betydligt bättre samtidigt som livslängden förlängs.


Reflexfria glas

Reflexfria glas

Reflexfria glasögon minskar glasens egna reflexioner och gör att mer ljus kan komma in i ögat så att ditt mörkerseende förbättras. Reflexfria glasögon rekommenderas till bilkörning. Dina glas känns tunnare, nästan osynliga. Dessutom ser andra dina ögon bättre.

Reflexfria glas

UV-behandling

UV-behandlade glas skyddar dina glasögon mot solens strålar. Idag tror man att stark exponering för ultraviolett ljus bidrar till skador på näthinnan, grå starr och andra ögonproblem.


Fotokromatiska glas som omvandlas till solglasögon

Det finns smarta glasögon som omvandlas till solglasögon när du utsätts för dagsljus. Fotokromatiska glas (transitions) ger 100 procent skydd mot solens UV-strålar och finns i en mängd olika material och utformningar.

Polariserade glas för bättre kontrast

Polariserade glas för bättre kontrast

Ljus som reflekteras i exempelvis vatten, sand eller snö kan blända och irritera dina ögon. Vanliga solglas skuggar ofta bra, men skyddar inte mot bländning. Polariserade glas förbättrar kontrastseendet och gör så att färg- och djupseendet förbättras, liksom skärpan.

Polariserade glas för bättre kontrast

Bluefilter

Bluefilter

Skärmar har generellt en sak gemensamt. De avger alla en hög intensitet av blått ljus. Blått ljus är också ett naturligt fenomen. Det finns i dagsljus och hjälper oss att hålla oss vakna. Bluefilter är en transparent ytbehandling för linser som neutraliserar blått ljus från bildskärmar.

Ytbehandlingen gör att trötthet och ansträngda ögon orsakat av blått ljus minimeras. Ytterligare en stor fördel med Bluefilter är att det minskar bländning och ger skarpare kontrast.