Hos Direkt Optik erbjuder vi alltid 3 för 1 - på riktigt! Behåll alla själv, eller dela med en kompis. Läs mer här
Check icon Syfte med besöket
Step line
Check icon Butik och tid
Step line
Check icon Datum

Börja din bokning med att fylla i nedan uppgifter.

1. Använder du kontaktlinser idag?

Ytterligare information

Hos Direkt Optik utförs synundersökningar för kontaktlinser alltid av legitimerade optiker med kontaktlinsbehörighet.

Direkt Optik följer alltid socialstyrelsens föreskrifter gällande hygien och desinficering av våra instrument. Direkt Optik gör allt för ett tryggt och säkert besök.

Kostnaden beror på synundersökningens längd. En synundersökning för kontaktlinser hos Direkt Optik kostar till exempel 450 kr och tar cirka 45 minuter. Vid nytillpassning kostar besöket 700 kr och tar ca 60 minuter. Vid nytillpassning ingår dessutom ett återbesök. Detta innebär att det finns god tid för optikern att undersöka samt ge rådgivning anpassade till dina behov.

Kan barn använda kontaktlinser? Dagens kontaktlinser är så smidiga och syregenomsläppliga att unga barn från 8 år kan ha kontaktlinser. I första hand rekommenderas endagslinser. Men detta är individuellt. Det är en mognad och motiveringsfråga. Huvudfrågan är om barnet kan hantera kontaktlinser på egen hand? Att ta ut sina linser och sätta i dem själv? Är barnet tillräckligt mogen för att alltid tvätta händerna och att inte sova med linserna? Om detta stämmer, kan barnet använda kontaktlinser.