Glasögonkollektion från Longchamp

Longchamp riktar sig till livsbejakande kvinnor som ser livet från den ljusa sidan. Modehuset färgar livet och vardagen på många olika sätt, inte minst genom Longchamps berikande kollektioner som utstrålar positiv anda och kraft.

Den första glasögonkollektionen lanserades 2017 och blev direkt en stor succé. Lanseringen överträffade alla förväntningar och såldes ut under de första 6 veckorna.

 

Historik

Longchamp upprättades i Paris 1948 av Jean Cassegrain, vars modehus än idag drivs som ett familjeföretag.

Efternamnet "Cassegrain" som företagsnamn var upptaget av en annan familjemedlem och grundaren Jean Cassegrain hittade istället inspiration från väderkvarnarna vid hästkapplöpningsbanan Longchamp. Särskilt passande företagsnamn, då efternamnet “Casse-grain” härstammar från ordet "Mill" d v s väderkvarn.

Longchamps mest ikoniska produkt är väskan Le Pliage som designades av Philippe Cassegrain 1993. Sedan dess har väskan sålts i drygt 30 miljoner exemplar. Vid första ögonkastet kan väskan upplevas enkel i modellen, men det är långt från sanningen. Inspirerad av den japanska konstformen origami är Le Pliage nämligen arkitektoniskt konstruerad. Väskan som finns i över 150 färger och i olika material är lika populär bland studenter, mödrar som affärskvinnor.

 

INSPIRERAS AV LONGCHAMPS GLASÖGONKOLLEKTION 2021 

Le Pliage

Väskan Le Pliages breda färgpalett och skuggkontraster speglas i Longchamps glasögonkollektion med samma namn. Den funktionella och enkla stilen lyfts med feminina och moderiktiga former.

Heritage

Med strukturerade silhuetter, läder- och metalldetaljer hyllas arvet från läderhantverk och erfarenhet. Denna kollektion kombinerar klassiska element med sofistikerade mönster.

Roseau

Kännetecknas av en enkel design utsmyckad med ett bambu-liknande lås. Glasögonfamiljen speglar väskkollektionen Roseau med samma ikoniska detalj. Elegant, modernt och sofistikerat.

Paris Premier

Kollektionen Paris Premier är inspirerad av den franska huvudstadens unika och tidlösa stil. Bågarna kombinerar eleganta och feminina mönster med en från väskan unik detalj.

Amazone

Amazone har ett distinkt koncept av klassiska och raffinerade metalldetaljer, som plockas upp på både bågskalmar och väska. Elegans, hög kvalitet och modernt.