Modernt och stilsäkert

Emporio Armani är ett stiligt och friskt inslag av Armani-världen där trendig design och moderna linjer speglas i dess DNA.

Säsongens dam- och herrkollektion från Emporio Armani är pigg och maskulin med influenser från tidigare framgångsrika glasögonkollektioner. Skalmarna kännetecknas av tekniska material såsom naturligt aluminium och texturerat gummi. Färgvalen matchar övriga delar på glasögonbågarna. Tillsammans skapar de tjockare linjerna, de vinklade formerna och oväntade material en modern, sportig och robust stil. Linjerna är maskulina och inslagen av gummi och aluminium skapar en spännande kontrast till färg och struktur. Skalmarna är graverade med den för Emporio Armani karaktäristiska örnlogotypen för en stark och direkt igenkänning.

En framgångssaga

Giorgio Armani kom från en fattig, men lycklig familj och för att dra ner på kostnaderna sydde hans mor deras kläder själv. I skolan var alla avundsjuka på Giorgios kläder. De enkla, men lyxiga mönstren gav intrycket av att han kom från en välbärgad familj.

Giorgio började sin karriär inom sjukvården, men efter några år beslutade han att förändra sitt liv och började som säljare på ett varuhus. Inspirerad av sin mor började Giorgio designa herrkläder på 1960-talet. 1966 träffade han Sergio Galeotti och tillsammans startade de eget. Med en investering på "bara" 10 000 dollar, som delvis kunde bekostas genom att sälja sin Volkswagen, var Armani-imperiets start ett faktum.