Hitta rätt form

Tips och grundförutsättningar

GLASÖGON

Vid val av bågar spelar mode, stil och smak en stor roll. Men det finns några enkla tips som kan göra det lättare. Att matcha glasögonbågen med din hy, hårfärg och din ansiktsform är viktigt för ditt val av nya bågar.

 

Grunder vid val av färg på bågen

Om din hy är mörk och du har mörkt hår passar du förmodligen bäst i en glasögonbåge i jordiga färger (brun, khaki, beige) eller i ljusa guldtoner. Om din hy däremot är ljusare och du har blont, grått eller svart hår kommer en silverfärgad, grå, röd, lila eller blå båge att passa dig bäst. Personalen på Direkt Optik är tränad att se vad som kan passa dig bäst.

 

Rätt båge till rätt ansiktsform

Olika typer av ansiktsformer passar med olika typer av bågar.

 

Avståndet mellan dina ögon och storleken på ditt ansikte avgör

Matcha storleken på dina glasögon med storleken på ditt ansikte, även om trenden snarare går mot större än mot mindre bågar. Tänk även på avståndet mellan dina ögon och se till att dina pupiller är i mitten av glasen.

Om du är osäker på vilken båge du ska välja ska du naturligtvis fråga din optiker om råd. Ta gärna med dig någon som du litar på till butiken som smakråd  Kom också ihåg att vårt unika erbjudande, att köpa ett par glasögon och få två par på köpet, gäller alla våra bågar i vårt ordinarie sortiment. Med andra ord kan du välja tre par glasögon i olika modeller och färg.

 

Boka synundersökning

Din synundersökning utförs alltid av en legitimerad optiker och utgår ifrån dina personliga behov. Besök en butik nära dig.
Boka tid

Kvalitetsglas och märkesbågar från ledande leverantörer