Hitta rätt form

Tips och grundförutsättningar

GLASÖGON

Vid val av glasögonbågar finns det några enkla grunder att utgå ifrån. Att matcha glasögonbågen med din hy, hårfärg och din ansiktsform spelar t ex roll. Men naturligtvis påverkar även mode, stil och smak ditt val. Att våga välja ett par glasögonbågar utanför de grundläggande ramarna kan lyfta din stil till en helt ny nivå.

 

Grunder vid val av färg på bågen

Om din hy är mörk och du har mörkt hår passar du förmodligen bäst i en glasögonbåge i jordiga färger (brun, khaki, beige) eller i ljusa guldtoner. Om din hy däremot är ljusare och du har blont, grått eller svart hår kommer en silverfärgad, grå, röd, lila eller blå båge att passa dig bäst. Personalen på Direkt Optik är tränad att se vad som kan passa dig bäst.

 

Rätt båge till rätt ansiktsform

Olika typer av ansiktsformer passar generellt bättre med olika typer av glasögonbågar. Men även mode, stil och personlighet påverkar om en båge passar eller ej. 

 

Avståndet mellan dina ögon och storleken på ditt ansikte avgör

Matcha storleken på dina glasögon med storleken på ditt ansikte, även om trenden snarare går mot större än mot mindre bågar. Tänk även på avståndet mellan dina ögon och se till att dina pupiller är i mitten av glasen.

Om du är osäker på vilken båge du ska välja ska du naturligtvis fråga din optiker om råd. Ta gärna med dig någon som du litar på till butiken som smakråd  Kom också ihåg att vårt unika erbjudande, att köpa ett par glasögon och få två par på köpet, gäller alla våra bågar i vårt ordinarie sortiment. Med andra ord kan du välja tre par glasögon i olika modeller och färg.

 

Boka synundersökning

Din synundersökning utförs alltid av en legitimerad optiker och utgår ifrån dina personliga behov. Välkommen!
Boka tid

Kvalitetsglas och märkesbågar från ledande leverantörer