Test av placering av bildtext
Test Fotokromatiska glasögon

"Vad trevligt att solen tittar fram men var är mina solglasögon?" Känner du igen sökandet efter solglasögonen? Då är det kanske en bra idé att byta till fotokromatiska glasögon. Det innebär att du alltid har bra skydd mot UV-ljus/solljus och att du inte behöver växla mellan två par glasögon.

Är dina ögon känsliga för starkt solljus eller har du en aktiv livsstil med olika utomhusaktiviteter? Tårar sig dina ögon en vacker sommardag? Kisar du mot solen så att du får rynkor runt ögonen? Då är fotokromatiska glasögon ett fantastiskt alternativ för dig.

Hur fungerar fotokromatiska glasögon

Hur fungerar fotokromatiska glaset ändrar färg beroende på ljusintensiteten utomhus. Det betyder att glaset får en mörkare nyans även en ljus molnig dag och om solen bryter genom så omvandlas det till solglasögon. Glasets ändrar alltså färg från klart till solglasögon beroende på hur starkt dagsljuset är utomhus. Det är UV-ljusets strålar som når glaset så att det kan ändra färg till den nyans som dagsljuset kräver. Dock så förblir glaset klart vid tex bilkörning. Detta beror på att bilrutan hindrar UV-strålarna från att nå glaset. Med fotkromatiska glasögon är du alltid skyddad från utomhusljus, reflexer och de skadliga UV-strålarna når inte in i dina ögon. Det innebär att du alltid ser med en behaglig ton i glaset, var du än är oavsett väder.


Sofistikerad teknik
Tekniken i glaset som gör att det reagerar på mängden ljus kommer från sextiotalet och har fulländats genom åren. Den senaste generationen av fotokromatiska glas reagerar snabbt på ljusintensiteten. En annan positiv egenskap på de fotokromatiska glasen är att de erbjuder utmärkt skydd mot UV-strålar, även i övergångsfasen mellan solglas och klarglas. Vill du veta mer om vikten av ett gott skydd för ögonen, läs under fliken Solglasögon.
 
Olika nyanser
De fotokromatiska glasen tillverkas av det välkända och högkvalitativa varumärket Hoya. Du kan välja mellan tre snygga färger: brun, grå och grön.

  • Brunt solglas visar blåa nyanser sämre och blir därför inte lika mörkt som den grå färgen. Det ger en behaglig värme när du ser på din omgivning.
  • Grått solglas gör att färger i din omgivning förblir realistiska.
  • Grönt glas visar gula färger sämre. Det innebär att du ser din omgivning i en något kallare ton, som är ganska trevligt under varma dagar. Det finns en annan intressant effekt nämligen att den gröna färgen blir ännu grönare. Dessutom så förringar inte grönt glas andra färger.


Vill du veta mer? Då är du varmt välkommen till Direkt Optik så berättar vi mer. Boka gärna en tid för synundersökning så kan Direkt Optiks legitimerade optiker erbjuda och förklara vilka typer av glas som är bäst anpassade efter just dina behov.