Synundersökning

Synundersökning – Så går det till

Din synundersökning utförs alltid av en legitimerad optiker och utgår ifrån dina personliga behov. Har du redan glasögon börjar vi med att mäta styrkan i dem. Därefter får du svara på ett antal frågor om hur du använder dina glasögon och om du har några särskilda önskemål. Du får också svara på frågor om din allmänhälsa, exempelvis om du använder några receptbelagda mediciner.

Under själva synundersökningen kontrollerar optikern din synskärpa genom att undersöka hur ögonen arbetar tillsammans och var för sig. Därefter avgörs om du är översynt eller närsynt och vilken korrigering som behövs för att ge dig skarp syn. Avslutningsvis får du goda råd utifrån undersökningen och tillsammans kommer vi fram till vilken lösning som passar dig bäst.

En synundersökning för kontaktlinser är något annorlunda än en undersökning för glasögon, fråga din optiker om du vill ha ytterligare information.


Boka tid redan idag

Boka tid för din synundersökning hos din närmaste Direkt Optik optiker idag. Du hittar kontaktuppgifter till alla våra butiker här.