Att börja med kontaktlinser

Steg-för-steg för att använda kontaktlinser

Grunden till att hitta rätt kontaktlinser och att du ska vara nöjd när du använder dem är synundersökningen och den regelbundna kontrollen hos optikern.

Synundersökning för kontaktlinser

En synundersökning för kontaktlinser skiljer sig lite från en synundersökning för glasögon. Det är inte bara för att linserna sätts direkt på ögat, vilket kräver en annan korrigering för att du ska se skarpt, utan specialisten måste också mäta ögats krökning (bland annat) för att kunna ge råd om rätt kontaktlins för just dig.

Råd från optikern

Efter synundersökningen kommer optikern att sitta ned med dig för att diskutera dina behov och resultaten från synundersökningen. Tillsammans kan ni bestämma vad som kommer att passa dig bäst. Du kan välja ur ett brett sortiment med olika kontaktlinser, var och en med sina speciella fördelar.

Regelbundna kontroller

När du använder kontaktlinser är det mycket viktigt att du regelbundet bokar ett möte med din specialist på Direkt Optik. Då kommer optikern att kontrollera dina ögon och se om några justeringar behöver göras utifrån den typ av linser du använder.

Boka en tid i dag

Kontakta din lokala optiker på Direkt Optik i dag för att få reda på om kontaktlinser kommer att passa dig, eller om du vill ha en kontroll av de kontaktlinser du använder nu. Du hittar kontaktinformationen under Sök butik.