Glas

Om våra glasögonglas

Du har unika ögon. Därför hjälper vi dig att hitta det glas som passar dig bäst. Glas har olika kvalitet och egenskaper. Ett glas med högt brytningsindex ger exempelvis tunnare, lättare och mer hållbara glasögon. Din optiker ger dig gärna en professionell rekommendation så att du får ett glas som passar dig perfekt.


Enkelslipade och progressiva

Har du brytningsfel så att du exempelvis ser sämre på långt håll men bra på nära håll, räcker det vanligtvis med enkelslipade glas. Ser du däremot sämre på både långt och nära håll, rekommenderar vi progressiva glas som har slipning både för långt och nära håll med en mjuk övergång.
Här blir skillnaderna mellan glasens kvalitet mer avgörande. Du kan känna dig trygg i att Direkt Optiks progressiva glas alltid håller hög kvalitet. För att enkelt visa skillnaden mellan olika glas har vi delat in dem på skalan: standard, bra, bättre, bäst.

Ytbehandlingar och alternativa glas

Du kan också välja till ytbehandlingar som ger dina glasögon några andra fina egenskaper, exempelvis reflexfria, hård yta, uv-skydd och eller smutsavvisande. Du kan också välja Transitions ( fotokromatiska) som mörknar i takt med att ljuset blir starkare eller extratunna högbrytande glas för riktigt lätta och snygga glasögon.
Läs mer


Direkt Optik nära dig

Vi hjälper dig att välja glas rätt glas. Besök en av våra butiker för en syntest eller bara för att få lite gratis råd.