Hitta rätt bågar

Tips om hur du hittar bågar som passar din stil

Viken färg är du? Valet av bågar är en smaksak. Mode, stil och din smak spelar en stor roll. Men det finns några enkla tips som kan göra det lättare. Att matcha bågen med din hy, hårfärg och ditt ansikte är viktigt för ditt val av nya bågar.

Några exempel: Om din hy är mörk och du har mörkt hår passar du förmodligen bäst i en glasögonbåge i jordiga färger (brun, kaki, beige) eller i ljusa guldtoner. Om din hy däremot är ljusare och du har blont, grått eller svart hår kommer en silverfärgad, grå, röd, lila eller blå båge att passa dig bäst. Vår personal är tränad att se vad som kan passa dig bäst.


Din ansiktsform och bågen

Olika typer av ansiktsformer passar med olika typer av bågar.
  • Ett fyrkantigt ansikte med markerade käkben, en bred panna och fyrkantig käke kombineras bäst med runda och ovala former som mjukar upp de hårda linjerna.
  • Runda ansikten passar oftast inte med en rund båge. En kontrasterande fyrkantig form gör ansiktet mer avlångt och smalt. Det bästa är att välja en båge som är bred eller något bredare än den bredaste delen av ditt ansikte.
  • Avlånga ansikten som är smala och har samma bredd uppifrån och ner, blir mindre avlånga med en fyrkantig eller rund båge.
  • Diamantformade ansikten med breda käkar och smal panna och haka passar med ovala bågar eller bågar med rundade hörn.
  • Ovala ansikten kan oftast passa i de flesta typer av bågar. För den här ansiktsformen passar t.ex. pilotmodeller riktigt bra.
  • Hjärtformade ansikten med bred panna och smalare haka passar också i pilotmodeller. Det bästa valet för dig är pilotmodellen eller halvbågar.

Avståndet mellan dina ögon och storleken på ditt ansikte

Matcha storleken på dina glasögon med storleken på ditt ansikte, även om trenden snarare går mot större än mot mindre bågar. Tänk även på avståndet mellan dina ögon och se till att dina pupiller är i mitten av glasen.

Besök vår butik för fler tips.

Om du är osäker på vilken båge du ska välja, ska du inte tveka att fråga din optiker om råd. Ta gärna med dig någon som du litar på till butiken som smakråd och för att hjälpa dig att välja. Kom också ihåg att vårt unika erbjudande, att köpa 1 par glasögon och få 2 par på köpet, gäller alla våra bågar.