Kontaktlinser

Ett bekvämare sätt att se bra

De flesta av våra butiker erbjuder även kontaktlinser. Många användare föredrar linser framför glasögon. De ger ett naturligt seende i hela synfältet och är smidiga eftersom de påverkas mindre av omgivningen, exempelvis av regn. En annan fördel är att de fungerar utmärkt tillsammans med vanliga solglasögon.

Synundersökning för linser

Eftersom linserna sätts direkt på ögat krävs en annan korrigering än med glasögon. Därmed behövs en något annorlunda och mer omfattande synundersökning. Bland annat mäts ögats krökning för att du ska kunna få en lins som sitter perfekt. Efter undersökningen går du och optikern gemensamt igenom dina behov och önskemål för att välja ut rätt linser för just dig.

Regelbundna kontroller

När du använder kontaktlinser är det mycket viktigt att du regelbundet bokar ett möte med din specialist på Direkt Optik. Då kontrollerar optikern dina ögon för att se om några justeringar behöver göras utifrån den typ av linser du använder.

Varumärken för kontaktlinser

Det finns några få stora tillverkare av kontaktlinser som erbjuder kontaktlinser av högsta kvalitet. Hos oss hittar du följande märken:
  • Johnson & Johnson
  • Bausch & Lomb
  • Ciba Vision
  • Och andra. Fråga din optiker i din Direkt Optik-butik.

Hitta till din närmaste butik>>